Buurtschap Markt Dahlia actie!

Plant het corsogevoel in jouw tuin en ondersteun Buurtschap Markt!

Omdat we échte corsogevoel deze zomer moeten missen biedt Buurtschap Markt de kans om het corsogevoel in de Zundertse tuinen te planten.

Bij Buurtschap Markt koop je voor 10 euro 12 willekeurige dahliaknollen en voor 15 euro krijg je er 20! Deze worden geleverd in een zakje met tips om de knollen uit te laten groeien tot prachtige dahlia’s.

Steun de nieuwe loods van Buurtschap Markt

Met het planten van deze dahlia’s creëer je niet alleen een prachtige corsotuin, je ondersteunt ook nog eens Buurtschap Markt. Het geld dat opgehaald wordt met deze verkoop wordt namelijk besteed aan de gloednieuwe loods die deze zomer aan de bouwplaats van onze buurtschap wordt gebouwd.

Met jullie ondersteuning gaan we er deze zomer 100% tegenaan om in 2021 met een nieuwe bouwplaats weer een prachtige corsocreatie weg te zetten.

Bestellen en levering

Het zakje met dahliaknollen bestel je door een e-mail te sturen naar secretariaat@buurtschapmarkt.nl onder vermelding van je volledige naam, adres en telefoonnummer. Wij sturen je vervolgens een bevestiging met de betaalgegevens en vervolgens maken wij je bestelling in orde. De dahliaknollen worden veilig bij je thuis afgeleverd (dus ja, wij houden zeker rekening met de Corona maatregelen).

Tips om te planten

  • Plant de knol(len) eind april/begin mei ongeveer 15 cm diep en minstens 45 cm van elkaar vandaan op een zonnige plek in de tuin;
  • Geef de plant voldoende water;
  • Knip de top uit de plant zodra de dahliaplant wat hoger is, ongeveer met twee tot drie bladparen. Daardoor gaat de plant vertakken en ook meer bloemknoppen aanmaken;
  • Blijf voldoende water geven;
  • Knip uitgebloeide dahliabloemen steeds weg om de bloei nog verder te verlengen;
  • Pluk de dahliabloemen als ze volgroeid zijn zodat er weer nieuwe knoppen in gaat komen.